* "ICONS-BG" е виртуален магазин и каталог, собственост на "Арт Онлайн" ООД и столичната галерия "ПАРИЖ".

Какво е полезно да знаете за иконите ?

1. Всички икони от каталозите са ръчно рисувани по класическа технология и следват известни образци от църквите и музеите на България и останалите Православни страни. Иконографите, които представяме пред вас са професионалисти, рисуващи икони от 15-20 години.

2. Изработката на една икона отнема технологично време - подготовка на дъска, грундиране, изсъхване на грунда и шлайфане, полагане на основните линии на рисунката, залепване на златен варак, изписване на иконата, лакиране - с шел лак и запечатващ лак. Поради бавния процес на създаване е невъзможно авторите да поддържат в наличност всички свои модели на икони.

рисувани икони- онлайн магазин

3Повечето добри иконописци (професионалисти), каквито представяме пред вас, са се доказали през годините и имат многобройни клиенти. Затова работят предимно по поръчка, а ние се стремим максимално добре да балансираме техния график на работа.


4. Не търсете икона в последния момент.

Оставете си достатъчно време да разгледате, проучите и поръчате икона от автор, чиито творби сте харесали. 

- Ако все пак сте оставили нещата за последния момент се надяваме да успеем да реагираме :)

Поддържаме постоянна наличност от над 50 икони, които можете да разгледате в раздел "НАЛИЧНИ ИКОНИ" .

Тях можете да закупите веднага онлайн или на място - в столичната галерия "Париж".


5. Не се притеснявайте, че ще поръчате икона по снимка
 (без да сте я видели).

От една страна снимките в каталозите дават много добра представа за очакваното, а от друга-  когато получите иконата, тя винаги е по-хубава "на живо".


6.
 Ако търсената от вас икона липсва в каталозите - не е проблем да намерим изображение и избраният автор ще я нарисува за Вас.


7. Стремим се да поддържаме максимално добри и достъпни цени.

Цената на една икона не зависи от нейния размер, а главно от автора и сложността на иконата. За този сайт сме подбрали талантливи автори, чийто цени са близки, но всеки от тях има свой собствен, характерен  "стил".

Имаме качествени миниатюри от 30 и 50 лева, икони в среден формат (20/15 см, 22/17см и 25/20 см) от 75 до 120 лева, формат А4 (30/20 см) - от 150 до 200 лева, както и по-скъпи ювелирни изработки. Ще намерите и икони с посребрен обков, такива с дърворезба или рисувани върху оригинални парчета дърво.


8.
  Дългогодишният ни опит като галеристи ще Ви осигури обслужване, от което да сте доволни.